T-shirts, truien, en ander textiel bedrukken doe je zo!

Zelf shirts bedrukken


Zelf textiel bedrukken in full colour of in 1 enkele kleur


Kleding en textiel voorzien van een tekst of logo kan op verschillende manieren. Het is niet alleen belangrijk om er rekening mee te houden uit hoeveel kleuren de opdruk bestaat, maar ook voor welke toepassing het bedrukte resultaat gebruikt gaat worden.

Ons professionele SignSeen Team is gespecialiseerd in de mogelijkheden voor textielbedrukking en adviseren u hierin graag. Wij volgen de laatste ontwikkelingen, zodat wij up-to-date en zo klantgericht mogelijk blijven.Zelf aan de slag


Op deze pagina leest u over de mogelijkheden om zelf shirts te bedrukken. Wij leveren onder andere snijplotters, sublimatieprinters, white toner printers en transferpersen. Maar wanneer gebruikt u nou welke techniek, om uw ontwerp succesvol te transfereren op een shirt? Wij leggen het u graag uit.

Om te beginnen leggen wij uit welke machines u kunt gebruiken voor het maken van textieltransfers in 1 kleur, meerdere kleuren of fullcolour. Dit kan een bijvoorbeeld een tekst, logo of afbeelding zijn. Bekijkt u de opties liever per applicatie of techniek? Scrol dan verder naar beneden.


Persoonlijke afspraak?


U bent van harte welkom in onze showroom in Veenendaal voor een persoonlijke afspraak met ons SignSeen Team. Hier kunt u de verschillende machines en resultaten bekijken, zodat u de juiste, weloverwogen beslissing kunt maken. Maak een afspraak door te bellen naar +31 318 502 897 of een e-mail te sturen naar: info@signseen.nl
Welke machines gebruikt u voor het bedrukken van een shirt met één of meerdere kleuren?

Voor het bedrukken van logo's, teksten en ontwerpen die bestaan uit één of een aantal kleuren, kunt u gebruik maken van een laserprinter, snijplotter of een borduurmachine.


Wanneer kiezen voor welke techniek?


Het belangrijkste is om te kijken voor welke toepassing de kleding wordt gebruikt. Zo is het mogelijk om met een laserprinter unieke ontwerpen te maken door de Metallic kleuren, maar is bijvoorbeeld met een snijplotter en een borduurmachine de levensduur een stuk hoger. Daarnaast kunt u met een borduurmachine stoffen voorzien van een logo, wat bijvoorbeeld niet met flex of flock mogelijk is, i.v.m. een grove vezels zoals Fleece stoffen.


Laserprinter

Print zwart en bedruk Metallic, Neon of andere kleuren op een shirt. Door een laserprinter in combinatie met de Forever Flex-Soft te gebruiken, kunt u zelfs de kleinste details bedrukken op een shirt.


Snijplotter

Snijdt uw ontwerp uit een speciale textielfolie (Flex en Flock) en bedruk dit op een shirt door gebruik te maken van een transferpers. Deze resultaten van deze techniek zijn zeer hoogwaardig en sterk en is daarom ook zeer goed toe te passen voor bedrijfskleding.


Borduurmachine

Logo's borduren op verschillende ondergronden kan met onze Semi-Professionele Borduurmachines van Brother. Hiermee kunt u zelfs materialen zoals Fleece voorzien van een logo. De borduurmachines van Brother zijn geschikt voor kleine en middelgrote oplagen. Wij bieden een 1-naalds-, 6-naalds- en 10-naaldsmachines aan, waarmee u textiel, petten, fleece dekens en nog veel meer kunt borduren.

Lasergraveermachines

Een lasergraveermachine is een relatief 'dure' investering om te gebruiken voor textielbedrukking, maar uniek in de zin dat u hiermee direct op de stof kunt graveren. De lasergraveermachine is tevens inzetbaar voor het snijden en graveren van andere materialen dan textiel.
Fullcolour transfers maken voor op textiel

Om fullcolour transfers voor op textiel te maken, kunt u werken met een Sublimatieprinter, OKI White Toner printer of Eco-Solvent printer.Lage instap / 100% polyester stoffen


Een sublimatieprinter is om te beginnen relatief goedkoop en dus een mooie techniek om mee te beginnen in de wereld van de textielbedrukking. Als u zich specifiek richt op het bedrukken van sportkleding, textiel van 100% polyester en/of lichtgekleurd textiel, is sublimatie een zeer geschikte oplossing. De transfers zijn namelijk niet voelbaar in de stof en hebben een zeer hoge wasbaarheid. Door gebruik te maken van een sublimatie Flex of Flock is het zelfs mogelijk om donker en katoen te bedrukken. Wij adviseren u een snijplotter met contourfunctie gebruiken, waarmee u eventuele witresten kunt verwijderen. Sublimatieprinters zijn tevens een vaak gekozen techniek voor het maken van gepersonaliseerde fotocadeaus, zoals mokken, tegeltjes, tassen, onderzetters.Hoge wasbaarheid


De Eco-Solvent printer wordt doorgaans veel ingezet voor de productie van fullcolour stickers, banners en bedrukt canvas. Er zijn echter ook verschillende typen textieltransfermaterialen beschikbaar voor de Eco-Solvent printer, waarmee u transfers met een wasbaarheid tot 80 graden kunt maken. Uitermate geschikt voor bedrukking van bijvoorbeeld bedrijfskleding. Eco-solvent printers zijn verkrijgbaar als losse printer (van het top merk Mutoh) of als print en cut oplossing van RolandDirect printen op textiel


Een Direct to garment (DTG) printer is speciaal ontwikkeld voor het bedrukken van textiel. Zoals de naam al zegt maakt deze printer geen gebruik van folies of transfermateriaal, maar print direct op het textiel. Door het 5 inkten systeem (wit, cyaan, magenta, geel en zwart) is het mogelijk om prachtige dunne, soepele en heldere fullcolour opdrukken te maken, zelfs op donkere kleuren katoen. Deze techniek is voor zowel grote als kleine oplages geschikt en daarmee ideaal voor print on demand, custom designs, proefdrukken en personalisatie.