T-shirts, truien, en ander textiel bedrukken doe je zo!

Alle technieken op een rij


Zelf textiel bedrukken in full colour of in 1 enkele kleur


Kleding en textiel voorzien van een tekst of logo kan op verschillende manieren. Het is niet alleen belangrijk om er rekening mee te houden uit hoeveel kleuren de opdruk bestaat, maar ook voor welke toepassing het bedrukte resultaat gebruikt gaat worden.

Ons professionele SignSeen Team is gespecialiseerd in de mogelijkheden voor textielbedrukking en adviseren u hierin graag. Wij volgen de laatste ontwikkelingen, zodat wij up-to-date en zo klantgericht mogelijk blijven.

In dit artikel:

Zelf aan de slag


Op deze pagina leest u over de mogelijkheden om zelf shirts te bedrukken. Wij leveren onder andere snijplotters, sublimatieprinters, white toner printers en transferpersen. Maar wanneer gebruikt u nou welke techniek, om uw ontwerp succesvol te transfereren op een shirt? Wij leggen het u graag uit.

Om te beginnen leggen wij uit welke machines u kunt gebruiken voor het maken van textieltransfers in 1 kleur, meerdere kleuren of fullcolour. Dit kan een bijvoorbeeld een tekst, logo of afbeelding zijn. Bekijkt u de opties liever per applicatie of techniek? Scrol dan verder naar beneden.

Persoonlijke afspraak?


U bent van harte welkom in onze showroom in Veenendaal voor een persoonlijke afspraak met ons SignSeen Team. Hier kunt u de verschillende machines en resultaten bekijken, zodat u de juiste, weloverwogen beslissing kunt maken. Maak een afspraak door te bellen naar +31 318 502 897 of een e-mail te sturen naar: [email protected]

Welke machines gebruikt u voor het bedrukken van een shirt met één of meerdere kleuren?

Voor het bedrukken van logo's, teksten en ontwerpen die bestaan uit één of een aantal kleuren, kunt u gebruik maken van een laserprinter, snijplotter of een borduurmachine.

Wanneer kiezen voor welke techniek?


Het belangrijkste is om te kijken voor welke toepassing de kleding wordt gebruikt. Zo is het mogelijk om met een laserprinter unieke ontwerpen te maken door de Metallic kleuren, maar is bijvoorbeeld met een snijplotter en een borduurmachine de levensduur een stuk hoger. Daarnaast kunt u met een borduurmachine stoffen voorzien van een logo, wat bijvoorbeeld niet met flex of flock mogelijk is, i.v.m. een grove vezels zoals Fleece stoffen.


Snijplotter

Zelf textiel bedrukken met een snijplotter

Het bedrukken met behulp van snijplotters is de meest gekozen techniek voor het bedrukken van kleding. Deze techniek is waarschijnlijk zo populair door zijn toegankelijkheid, zowel in gebruik als het bijbehorende kostenplaatje. Zo kunt u al aan de slag met een instapsnijplotter van €549,-.

Wanneer u kleding gaat bedrukken met een snijplotter maakt u eerst een ontwerp in de bijbehorende snijsoftware. Dit kan een logo, tekst of afbeelding zijn. Snijdt vervolgens uw ontwerp uit een textielfolie (flexfolie en flock) en bedruk dit op een shirt of ander textielstuk door gebruik te maken van een transferpers. De resultaten van deze techniek zijn zeer hoogwaardig en sterk. Dit maakt het bedrukken van kleding met een snijplotter ook zeer geschikt voor het bedrukken van bedrijfskleding. Een ander groot voordeel is de veelzijdigheid van materialen die bedrukt kunnen worden met deze machine. Zo is er altijd wel een geschikte folie voor het type textiel dat u wilt gaan bedrukken. Zo vind u in het assortiment bijvoorbeeld folies voor het bedrukken van katoen, polyester, elastaan, leer, spijkerstof, tricot, neopreen, nylon of zelfs softshell.

Lees tip: Alles over textielfolies

Borduurmachine

Zelf textiel bedrukken met een borduurmachine

Logo's borduren op verschillende ondergronden kan met onze Semi-Professionele Borduurmachines van Brother. Hiermee kunt u zelfs materialen zoals Fleece voorzien van een logo. De borduurmachines van Brother zijn geschikt voor kleine en middelgrote oplagen. Wij bieden een 1-naalds-, 6-naalds- en 10-naaldsmachines aan, waarmee u textiel, petten, fleece dekens en nog veel meer kunt borduren.

Lasergraveermachines

Een lasergraveermachine is een relatief 'grote' investering om te gebruiken voor textielbedrukking, maar uniek in de zin dat u hiermee direct op de stof kunt graveren. De lasergraveermachine is tevens inzetbaar voor het snijden en graveren van andere materialen dan textiel.

Laserprinter

Zelf textiel bedrukken met een laserprinter

Print zwart en bedruk Metallic, Neon of andere kleuren op een shirt. Door een laserprinter in combinatie met de Forever Flex-Soft te gebruiken, kunt u zelfs de kleinste details bedrukken op een shirt. Wanneer u met deze techniek gaat werken is het van belangrijk dat u een hoge kwaliteit transferpers gebruikt. De temperatuur en druk die u meegeeft met de pers moet vrij nauwkeurig overeenkomen de voorgeschreven instellingen. Transfer gemaakt met de laserprinter moeten koud gewassen worden (30-40 graden).

Fullcolour transfers maken voor op textiel

Om fullcolour transfers voor op textiel te maken, kunt u werken met een Sublimatieprinter, OKI White Toner printer of Eco-Solvent printer in combinatie met een printbare textielfolie Daarnaast kunt u ook direct op textiel printen met een DTG printer of kant en klare transfers met een DTF printer.

Meer informatie over de verschillende printbare textielfolies leest u hier:
> Printbare Flex en Flock folie, hoe werkt het?

Kleding bedrukken met een sublimatieprinter

Lage instap / 100% polyester stoffen


Een sublimatieprinter is om te beginnen relatief goedkoop en dus een mooie techniek om te starten in de wereld van de full colour textielbedrukking. Als u zich specifiek richt op het bedrukken van sportkleding en/of textiel van minimaal 70% polyester, is sublimatie een zeer geschikte oplossing. De sublimatie inkt trekt namelijk direct in de polyester stof (daardoor niet voelbaar) en hebben een zeer hoge wasbaarheid.

Zelf textiel bedrukken met een Sublimatieprinter Sublimatie foto op katoen bedrukken? Door gebruik te maken van sublimatie Flex of Flock is het zelfs mogelijk om katoen te bedrukken met een sublimatieprinter. Wij adviseren u een snijplotter met contourfunctie gebruiken, waarmee u eventuele witresten kunt verwijderen. Sublimatieprinters worden naast het bedrukken van kleding, vaak gebruikt voor het maken van gepersonaliseerde fotocadeaus, zoals mokken, tegeltjes, tassen, onderzetters.

Kleding bedrukken met een Eco-Solvent printer

Hoge wasbaarheid

Zelf textiel bedrukken met een Eco-Solvent printer

De Eco-Solvent printer wordt doorgaans veel ingezet voor de productie van fullcolour stickers, banners en bedrukt canvas. Er zijn echter ook verschillende typen textieltransfermaterialen beschikbaar voor de Eco-Solvent printer, waarmee u transfers met een wasbaarheid tot 80 graden kunt maken. Uitermate geschikt voor bedrukking van bijvoorbeeld bedrijfskleding. Eco-solvent printers zijn verkrijgbaar als losse printer (van het top merk Mutoh) of als print en cut oplossing van RolandTextiel bedrukken met een DTG printer

Direct printen op textiel

Zelf textiel bedrukken met een DTG printer


Een Direct to garment (DTG) printer is speciaal ontwikkeld voor het bedrukken van textiel. Zoals de naam al zegt maakt deze printer geen gebruik van folies of transfermateriaal, maar print direct op het textiel. Door het 5 inkten systeem (wit, cyaan, magenta, geel en zwart) is het mogelijk om prachtige dunne, soepele en heldere fullcolour opdrukken te maken, zelfs op donkere kleuren katoen. Deze techniek is voor zowel grote als kleine oplages geschikt en daarmee ideaal voor print on demand, custom designs, proefdrukken en personalisatie. Lees meer over DTG printers in het volgende artikel:

DTG printers, alles wat u moet weten

Textiel transfers maken met een DTF printer

Direct to film printing

Zelf textiel bedrukken met een DTF printer


Een Direct to film (DTF) printer is de nieuwste techniek op het gebied van kleding bedrukken. Een techniek met enorm veel voordelen t.o.v. andere technieken. Zo hoeft u niet te snijden, niet te pellen, maakt het niet uit of u 1000 dezelfde of 1000 unieke designs uit wilt printen en kunt u een DTF transfer op bijna iedere ondergrond hechten. Lees meer over DTF printers in het volgende artikel:

DTF printers, het nieuwe textieldrukken

Welke techniek past het best bij uw bedrijf?

U kunt bij ons in de showroom terecht voor een demonstratie op alle bovengenoemde technieken voor het bedrukken van kleding. Meer informatie of een demonstratie in onze showroom boeken?

Neem direct contact op!

Bel naar +31 (0) 318 502 897
Stuur een email naar [email protected]
Stuur een bericht via het formulier op de website >

To Top