De Nieuwe Summa S One Snijplotters van 2021

Lees hier alles over deze nieuwe serie professionele snijplotters


Summa S One professionele snijplotters 2021


Summa, ‘s werelds beste snijplotterfabrikant, lanceert op 2 Februari 2021 een geheel nieuwe Snijplotter reeks genaamd “S One”. Na 22 jaar wordt de SummaCut serie, bekend van o.a. de Summa D60R, geheel vervangen door deze nieuwe en verbeterde Summa S One snijplotter range. In dit artikel leest u alles over deze nieuwe snijplotters, de voordelen en waarom deze machine een goede toevoeging is voor uw bedrijf!In dit artikel:Demonstratie, prijs of informatie?

Wilt u graag direct antwoord op uw vragen van één van onze experts, of een afspraak maken voor een demonstratie in de showroom? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact met ons op!
Bel: +31 318 502 897 Mail: info@signseen.nl

Bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00


Summa S One snijplotters

Summa S One is de benaming voor de nieuwe reeks professionele snijplotters van Summa. Sinds 1999 is de SummaCut serie enorm populair en staat deze serie bekend als de beste snijplotterserie in zijn klasse. Over de jaren heen is het SummaCut platform tot het uiterste van zijn kunnen ontwikkeld. Met alle ervaring in het achterhoofd, is het S One platform helemaal vanaf het begin opnieuw opgebouwd. Het resultaat hiervan is een prachtige machine met de nieuwste technologieën op de markt die kwaliteit, functionaliteit en compatibiliteit garanderen.

Alhoewel de S One nu wordt gelanceerd, zijn deze machines het afgelopen jaar uitvoerig getest door Beta-gebruikers. Dit betekend dat de kinderziektes zijn verholpen en de machines volledig betrouwbaar zijn, klaar voor productie.

Summa S One product range

Bekijk de S One promotievideo hieronder:Verschillende machines en uitvoeringen

De S One wordt geleverd in een vijftal uitvoeringen, de S One D60 met een maximale snijbreedte van 65 cm, D120 met een maximale snijbreedte van 128 cm, D140 met een maximale snijbreedte van 142cm, D160 met een maximale snijbreedte van 162cm en de voor contour cutting geoptimaliseerde D140 FX. Bekijk de verschillende machines hieronder.

Bekijk alle nieuwe Summa plotters

Uitzonderlijke Kwaliteit


De Nieuwe Summa S One, materiaal tracking tot wel 8 meter


Snij probleemloos tot 8 meter lang, op volle snelheid, de hele dag door, voor jaren aan een stuk! De kwaliteit van Summa snijplotters behoort onbetwist tot de absolute top.

Super Snijkwaliteit

Of u nu grote projecten snijdt, kleine details of een combinatie, de S One zorgt ervoor dat de kwaliteit van de sneden altijd optimaal is. Door wat Summa “Internal intelligence” noemt, wordt een groot deel van de instellingen automatisch geoptimaliseerd. In combinatie met 600 gram mesdruk is het mogelijk om uiterst nauwkeurig te snijden, ook door dikkere materialen zoals gelamineerde stickers.

Alle S One snijplotters zijn uitgerust met slimme technieken om snijkwaliteit en duurzaamheid te verbeteren. De Advanced Vector Look-ahead techniek zorgt ervoor dat het snijden niet alleen sneller is, maar ook voor nettere curves zorgt en de servo motoren van de plotter minder belast.

OptiCut technology simuleert een tangentieel mes waardoor kleine details nog nauwkeuriger worden gesneden. Bovendien compenseert deze techniek voor eventuele slijtage aan het mes zodat u langer met hetzelfde mes op hoge kwaliteit kunt snijden.

Summa Opticut en Overcut technologie


Summa-Nauwkeurigheid bij materiaaltransport

Zoals u gewend bent van Summa is ook de S One Serie zeer nauwkeurig. Hierdoor verloopt het materiaaltransport altijd gelijkmatig, zodat verschuivingen vrijwel onmogelijk zijn, ook op hoge snelheid.

Door het zeer geavanceerde Opos systeem gebeurt ook het contoursnijden van stickers uiterst nauwkeurig. Tegelijkertijd met de S One lanceert Summa de nieuwe Opos Xtra. Opos Xtra zorgt ervoor dat niet alleen vervormingen in de lengte maar ook in de breedte worden gecorrigeerd.

Kortom, wat u ook gaat snijden, de S One zorgt voor een perfecte snijervaring.

Functionaliteit


De Nieuwe Summa S One functionaliteiten


Het basisdoel van de S One is het snijden van vinyl op een eenvoudige en betrouwbare manier. Veel functies kunnen het leven echter veel gemakkelijker maken en u in staat stellen meer te doen dan ‘alleen’ vinyl snijden.

Sleepmes techniek

De S One is uitgerust met een sleepmes snijkop. Deze relatief simpele maar zeer betrouwbare snijtechniek zorgt ervoor dat u probleemloos allerlei verschillende materiaal kunt snijden. De veelzijdige snijkop stelt u in staat om snel te wisselen tussen normale mesjes, mesjes voor dik materiaal, plot pennen of perforatie gereedschap.Snijdruk

De snijdruk van 600 gram (400 gram bij de 140 FX) is niet zomaar een uiterste waarde. De S One kan deze druk echt leveren, zonder verlies van snelheid. Dit stelt de machine instaat om tot 0.8 mm dik materiaal te snijden, ideaal voor bijvoorbeeld gelamineerde materialen of sandblast folie.

Summa S One snijplotter geschikt voor het snijden van sandblast folie om te zandstralen


FlexCut en KissCut

Deze Summa snijplotters hebben de mogelijkheid om naast KissCut (halfcut) ook het materiaal te perforeren (FlexCut). In tegenstelling tot andere sleepmes snijplotters is het mogelijk KissCut en FlexCut te combineren zonder een extra job op te starten, van mesje te wisselen of andere extra handelingen uit te voeren.

Summa S One Flex cut in one go

Contour snijden, barcodes en uitlijning (Opos)

De S One snijplotters zijn uitgerust met een Opos X sensor. Deze Sensor wordt gebruikt voor het lezen van registratie markeringen voor het contour snijden van geprinte designs. Waar het voor veel sensoren lastig is om afwijkende materialen te herkennen, opereert de Opos X sensor in een breed lichtspectrum. Dit betekend dat deze naast de standaard folies ook registratiekenmerken kan herkennen op reflecterende of gelamineerde folies. Het is zelfs mogelijk om registratiekenmerken te herkennen op gelamineerde vloerstickers met een oneven textuur.

Opos Barcodes

Naast registratiekenmerken kan de Opos X Sensor ook barcodes herkennen. Deze barcodes zijn gekoppeld aan een unieke snijopdracht. Zo weet u zeker dat de snijlijnen worden gemaakt die bij de betreffende print horen.

Summa S One Opos barcode

Opos Xtra

Een volgende evolutie in OPOS is OPOS Xtra. Deze uitlijningsmodus is ontworpen om onregelmatige materiaalvervorming over de lengte van de afdruk door extra XY-lijnen toe te voegen tussen de ontwerpen. Dit verhoogt de nauwkeurigheid en uitlijning methodologie voor kleinere stickers.

Summa S One Opos Xtra print markeringenFull colour intuïtief touchscreen

S One snijplotters zijn nu net als de Summa S2 Class snijplotters uitgerust met een gebruiksvriendelijk full colour touch screen bedieningspaneel. Met een oogopslag kunt u de meest relevante informatie op het display terugvinden. Gebruik het gemakkelijke menu om de verschillende parameters en settings van de machine in te stellen.

Summa S One Full colour touchscreen


Operator friendly design

Zoals u waarschijnlijk al is opgevallen is de S One voorzien van blauwe details. Zo zijn onder andere de pinch rollers, de media handle en de meshouder in een fel blauwe kleur uitgerust. Dit is niet alleen visueel, maar heeft ook een functioneel doeleinde. Door een opvallende kleur te gebruiken is het voor uw machine operator gemakkelijk om de juiste knoppen en handles te vinden.

Summa S One Opos Xtra print markeringenInterne intelligentie

Zoals eerder genoemd zijn de S One snijplotters uitgerust met interne intelligentie. Dit zorgt ervoor dat de operator veel minder zelf hoeft in te stellen. Daarnaast zijn er nog een aantal aanpassingen gedaan waardoor productie gemakkelijker, efficiënter en sneller wordt. Denk hierbij aan een sterkere processor waardoor uw projecten zonder vertraging naar de snijplotter verstuurd worden en deze gelijk start met snijden.

Compatibiliteit & aansturing


De nieuwe Summa aansturing en compatibiliteit


Niets is zo frustrerend als een volledig uitgeruste Snijplotter, maar niet in staat zijn deze te gebruiken. Summa biedt daarom de nodige tools aan waardoor uw S One snijplotter naadloos aansluit op uw systeem.Connectiviteit

Naast de gebruikelijke USB poort zijn de Summa S One snijplotters ook aan te sluiten op uw netwerk via een Ethernet kabel of draadloos via het Wifi netwerk. serie. De kabels kunnen vervolgens netjes worden weggewerkt in de poot van de snijplotter.

De nieuwe Summa S One connectiviteit, ethernet kabel, USB kabel, Wifi netwerk


Aansturing

Bij iedere S One ontvangt u het GoSign snijprogramma gratis. Deze software maakt het mogelijk om PDF-, SGP-, OXF- en DXF-bestanden te importeren. Het schaalt, draait en bereidt het ontwerp voor op het snijden. In GoSign voegt u gemakkelijk een Weed-box toe rondom uw snijontwerp en kunt u allerlei taken automatiseren bij het snijklaar maken van uw bestanden.

GoSign werk ook als een plug-in voor de bekendste designprogramma’s zoals Adobe Illustrator en CorelDRAW. Dit betekend dat u gelijk vanuit uw favoriete designprogramma kunt snijden.

GoSign is compatibel met Windows, wanneer u met een Mac werkt is de MacSign Plugin beschikbaar om de machine aan te sturen.

Naast de designsoftware zijn er drivers beschikbaar om vanuit bijna ieder designprogramma de snijplotter aan te sturen.

Voor wie?


Summa S One Snijplotters geschikt voor


De Summa S One is geschikt voor iedere ondernemer die betrouwbaarheid en een optimaal productieproces hoog in het vaandel hebben staan.

De Summa snijplotters worden vooral veel gebruikt voor het snijden van Vinyl (stickerfolie), Flex en flock (textielfolie), Zandstraal folie, Digitale printmedia en nog veel meer. We zien dit type snijplotter dan ook vaak terug bij Signmakers, Copy shops, Textieldrukkers, Standbouwers en Zandstralers.

Over Summa

SUMMA levert 's werelds hoogste kwaliteit contour- en vinylsnijplotters voor bedrijven in bewegwijzering, textiel, drukkerijen, industrie en verpakkingsindustrieën met de meest innovatieve snijoplossingen. Bekijk het hele assortiment Summa producten op:Lees meer over Summa Bekijk alle Summa producten!
Summa hoofdkantoor
Demonstratie of extra informatie?

U bent van harte welkom in onze showroom voor een demonstratie op de graveermachines of printers voor het graveren en printen van typeplaatjes. Maak direct een afspraak of kom in contact met een van onze experts:

+31 (0) 318 502 897
info@signseen.nl

Stuur een bericht


To Top