Print and Cut combinatie: UV Printen en CO2 lasersnijden

De ideale combinatie voor uw creatieve projecten!

UV Printen en CO2 lasersnijden voor het printen en snijden van acrylaat, hout, verpakkingsmateriaal en meer



Behaal ultieme vrijheid in uw productieproces met de gouden combinatie van UV printen en CO2 Lasersnijden. Print met de UV (DTO) printer uw meest kleurrijke designs op bijna iedere ondergrond in hoge kwaliteit en snij uw ruwe materialen naar iedere gewenste vorm met de CO2 laser. De mogelijkheden zijn eindeloos, denk aan het printen en snijden van hout, verpakkingsmateriaal, plexiglas en nog veel meer. In dit artikel laten we zien wat de mogelijkheden zijn en wat een deze combinatie voor uw bedrijf kan betekenen.

In dit artikel:



Persoonlijke afspraak?


U bent van harte welkom in onze showroom (Veenendaal) voor een persoonlijke afspraak met een van onze UV experts. Maak een afspraak door te bellen naar +31 (0) 318 502 897 of een e-mail te sturen naar info@signseen.nl




Wat zijn de mogelijkheden met deze techniek?

De mogelijkheden met de combinatie tussen een CO2 laser en UV printer zijn zeer uitgebreid. Zo print en snijdt u gemakkelijk geschenken, fotoproducten, souvenirs zoals sleutelhangers en magneten, medailles, kleine volumes of prototypes van verpakkingen, decoratieve items. Het is uiteraard belangrijk dat het product niet groter is dan het werkvlak van de printer en laser. Daarnaast moet deze ook in hoogte onder de print en snijkop passen. Over het algemeen is dit 15 cm. Met de laser snijdt u bijna ieder materiaal m.u.v. bijvoorbeeld pvc houdende producten, metaal, glas en steen. Benieuwd of uw product geschikt is om te printen en snijden? We testen dit graag voor u op onze machines in de showroom.



Verpakkingen printen en snijden: custom designs en prototypes

Iedere dag komen er nieuwe producten bij waarvan de meeste verpakt worden in een mooi doosje of sleeve. Met deze machines maakt u gemakkelijk prototypes voor verpakkingen. Grote offset printers zijn niet gemaakt voor het maken van kleine aantallen. Met deze setup kunt u toch een prototype maken zodat u gelijk kunt zien of de verpakking aan de wensen voldoet. Met de lasergraveermachine maakt u gemakkelijk onderscheidt tussen snijlijnen en vouwlijnen.

Naast prototypen is ook in de verpakkingsindustrie steeds meer vraag naar persoonlijke, custom verpakkingen. Bijvoorbeeld voor een speciale actie of met een persoonlijke boodschap.

In de video hieronder ziet u hoe dit in zijn werk gaat



Hout bedrukken en snijden

Hoe kan ik hout printen en op maat snijden? Deze vraag krijgen we de afgelopen tijd steeds vaker. De oplossing: UV printen en CO2 lasersnijden. Gepersonaliseerde houten producten zijn helemaal hot. Denk hierbij aan fotocadeaus, interieur accessoires, wayfinding of promotionele items. Met een krachtige CO2 laser machine creëert u de mooiste vormen in bijna iedere houtsoort met een maximale dikte van ongeveer 20 mm. Print deze vervolgens in prachtige levendige kleuren. Gebruik de witte inkt voor een de meest felle kleuren. Of laat de witte onderlaag weg zodat de nerven van het hout mooi door de print zichtbaar zijn.

In de video hieronder ziet u hoe 6 mm hout geprint en gesneden wordt



Hout printen en graveren

Naast het snijden van hout is het met deze zelfde lasergraveermachine ook mogelijk om hout - en andere materialen - te graveren. Dit maakt deze combinatie extra veelzijdig. Een gravure in hout of bijvoorbeeld plexiglas geeft weer een heel ander effect dan de UV print. Ook de combinatie van graveren en printen geeft een luxe effect.

Lees hier meer over snijden en graveren met een CO2 Laser >

Hout graveren en printen


Plexiglas / acrylaat printen en snijden

Ook acrylaat leent zich perfect voor het UV printen en lasersnijden. Deze combinatie wordt vaak gebruikt voor sportprijzen, trofeeën, plaques, fotocadeaus, bedrijfsborden, en wayfinding. Met een krachtige CO2 laser snijdt u moeiteloos door acrylaat tot een dikte van ongeveer 20 a 25 mm. Met de UV printer print u gemakkelijk op de achterkant van het acrylaat met als laatste laag de witte inkt. Hierdoor krijgt u een mooi effect met heldere kleuren en een slijtvast resultaat.

UV Printen en CO2 lasersnijden voor het printen en snijden van acrylaat of plexiglas


Leder printen en snijden

Leer is ook zeer geschikt om te bedrukken met een UV printer en te snijden met een CO2 laser. Print met de UV printer in full colour op bijna iedere leersoort. Met de laser snijdt u het leder gemakkelijk in iedere gewenste vorm. Ideaal voor het maken van unieke leren producten zoals schoenen, tassen, schorten, riemen, portemonnees.

Leer printen en snijden met een UV printer en CO2 laser


Uw materiaal gratis laten testen

Onze print experts testen uw materiaal geheel vrijblijvend in de showroom. Zo weet u zeker dat het beoogde resultaat te behalen is met deze (of andere) machines. Neem contact op door te bellen naar +31 (0) 318 502 897 of een e-mail te sturen naar info@signseen.nl





De combinatie UV printer en CO2 laser, hoe werkt het?

Simpel gezegd print u met de UV printer op het materiaal en snijdt u dit materiaal vervolgens uit met de CO2 lasergraveermachine. Het is echter in veel gevallen belangrijk dat de laser strak langs de print snijdt. GCC heeft daar een aantal handige oplossingen voor bedacht.

UV printen, hoe werkt het?

Een UV printer, ook wel direct to object (DTO) printer is een printer waarmee u direct op het materiaal van uw keuze print. Denk hierbij aan hout, plexiglas, metaal, karton etc. Door de UV lamp in de printkop van de printer wordt de inkt hard. Naast de standaard kleuren print de UV printer ook wit voor het bedrukken van donkere of transparante substraten. Met de UV printers van Mutoh is het ook mogelijk om speciaal vernis te printen. Creëer spotvernis of zelfs prachtige speciale effecten zoals structuren of reliëfdruk. Het is mogelijk om direct op producten te printen met een dikte tot maximaal 15 cm.

Voor het printen maakt u uw print- en snijbestand op met speciale tekens rondom het design. De laser gebruikt deze tekens als ijkpunt om te bepalen waar deze moet gaan snijden.

Lees hier meer over UV printers >

CO2 laser, hoe werkt het?

Een CO2 laser is een krachtige machine gemaakt voor het snijden en graveren van organische materialen. Denk hierbij aan hout, plexiglas, leder, papier, karton, rubber, kunststof, textiel etc. De snijkop van de CO2 snijlaser beweegt op hoge snelheid over een X en een Y as. Met een hoge lichtintensiteit beïnvloed deze machine het oppervlak van het materiaal. Afhankelijk van de instellingen resulteert dit in snijden of graveren.

Wanneer de UV printer klaar is met printen plaatst u het product in de laser. Vervolgens moet de laserkop op de juiste manier gepositioneerd worden om de print strak uit te kunnen snijden. GCC doet dit met behulp van Smart Positioning, op basis van 4 herkenningspunten bepaalt deze exact het midden van het design.

Conclusie

Kortom, de combinatie van een UV printer en een CO2 laser is enorm krachtig en geeft u de maximale vrijheid bij het produceren van unieke producten. Naast het printen van bijna iedere materiaalsoort is het met deze combinatie ook mogelijk een groot aantal producten te snijden en graveren. De machines zijn aanwezig in onze showroom te Veenendaal. Kom gerust eens langs om de machine in werken te zien!





Demonstratie of extra informatie?

U bent van harte welkom in onze showroom voor een demonstratie. Maak direct een afspraak of kom in contact met een van onze experts:

+31 (0) 318 502 897
info@signseen.nl

Stuur een bericht






Wat kost een print en cut pakket?

De kosten van een UV print en cut pakket zijn geheel afhankelijk van uw wensen. Zo leveren we desktop lasergraveermachines vanaf € 5.455,00 oplopend tot volledig geautomatiseerde custom installaties. UV printers zijn al verkrijgbaar met een werkvlak van 483 x329 mm. Prijzen starten vanaf € 15.995,00 oplopende tot groot formaat flatbed productiemachines met een werkvlak van 1250 x 2540 mm.

Bekijk alle UV (DTO Printers)>
Bekijk alle lasergraveermachines >
Bekijk de combinatie pakketten >

To Top