Zelf printen op hout

Alle professionele technieken op een rij


Zelf hout bedrukken of printen


Printen op hout wordt steeds populairder, of het nou gaat om een familiefoto op een houten paneel, het verfraaien van duurzaam speelgoed of als promotioneel item. Het is dan ook niet verassend dat steeds meer fotografen, cadeau shops en woonwinkels starten met aanbieden van prints op hout. In dit artikel leest u hoe u zelf hout kunt bedrukken en welke techniek het beste past bij uw bedrijf.

Demonstratie, prijs of informatie?

Wilt u graag direct informatie van één van onze experts, of een afspraak maken voor een demonstratie in de showroom? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact met ons op!
Bel: +31 318 502 897 Mail: [email protected]

Bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00
In dit artikel:

Hoe bedruk ik hout?

Het bedrukken van hout kan met verschillende printtechnieken worden uitgevoerd en is al mogelijk vanaf €500,- . Zo kunt u direct op hout printen, gebruik maken van een stickerfolie, sublimatie of transferfolie. Welke printtechniek het beste bij uw bedrijf past voor het bedrukken van een afbeelding of foto op hout is afhankelijk van een aantal factoren:

  • De houtsoort
  • De dikte en het formaat
  • De gewenste uitstraling
  • De productie hoeveelheid
  • De investering / printkosten.

Welke techniek sluit het beste aan bij uw wensen en budget? Lees meer op deze pagina of laat u informeren door één van onze specialisten.

Direct printen op hout met een UV printer

Vanaf € 15.000,00 (of lease v.a. €384,- p/m)

Hout printen met een UV DTO printer

De meest veelzijdige manier om hout te bedrukken is het printen van hout met een UV DTO printer. Direct printen op hout is een techniek die de meeste mogelijkheden biedt qua ontwerpmogelijkheden, houtsoorten en diktes. Voor deze techniek wordt er gebruik gemaakt van een UV-printer die de foto direct op het hout print. In tegenstelling tot de andere technieken werkt de UV printer niet op hoge temperaturen, hierdoor kan er gewerkt worden met veel verschillende houtsoorten en diktes.

Wat is het resultaat?

Het printen met een UV printer zorgt voor een hoogwaardige afbeelding op het hout! Een UV print kenmerkt zich door de mogelijkheid om zeer gedetailleerde designs in fotokwaliteit aan te brengen op allerlei materialen zoals hout. Daarnaast is het printproces zeer eenvoudig.

Voordelen van een UV printer op hout

  • Lage kostprijs per product
  • Hoge kwaliteit
  • Bijna geen beperkingen qua hout
  • Bijna geen beperkingen qua vorm

Andere mogelijkheden met een UV printer

Met de aankoop van een UV printer investeert u niet alleen in een printer voor op hout, maar biedt deze techniek nog veel meer mogelijkheden voor het maken van gepersonaliseerde cadeaus en relatiegeschenken. Met een UV printer kunt u direct printen op diverse materialen waaronder ABS, aluminiumpanelen, PC, PE, PET, PMMA (Acrylglas), PP, PS, pvc en glas en leer.

Lees hier alles over UV printers >
Lees hier alles over de combinatie UV printers en lasersnijmachines >
Bekijk de UV printers in de webshop >

Op zoek naar een lagere instap? Bekijken dan één van de onderstaand technieken:

Hout bedrukken met een sublimatieprinter

Investering vanaf € 1.000,00

Hout printen met een sublimatie printer

Met sublimatie creëert u een foto op hout met levendige kleuren dat ook nog eens kras vast is. Dit komt doordat de inkt in de coating trekt. Als u gaat sublimeren op hout is het wel belangrijk dat de ondergrond voorzien is van een polyester coating. U kunt kiezen voor kant en klare producten met een polyester coating, of kunt u deze polyester coating zelf aanbrengen.

Kant en klare houten producten voor sublimatie:

Houten sublimatie fotopanelen zijn verkrijgbaar in allerlei formaten en verschillende uitstralingen. Zo zijn deze panelen verkrijgbaar met een wit glanzende coating (MDF Wood Photo Panels) of een mooie houtstructuur (Natural Wood Photo panels) die u door de afbeelding heen ziet.
Bekijk hier alle fotopanelen >

Uw eigen houten producten sublimeren

Liever werken met uw eigen materiaal? Waar u met een UV printer direct op het hout kunt printen zult u voor sublimatie het hout eerst moeten voorbewerken met een polyester coating. Let op; dit is niet met elk hout soort mogelijk. De transfer wordt op hoge temperatuur opgebracht waarbij diverse houtsoorten krom gaan staan. Daarnaast moet het product afgebakken worden in een oven en onder een transferpers passen.
Bekijk sublimatie coatings >

Andere mogelijkheden met een sublimatie printer

Daarnaast biedt sublimatie veel mogelijkheden tot het personaliseren van allerlei verschillende soorten producten. Sublimatie wordt veel gebruikt voor het bedrukken van mokken, tegels, muismatten, kleding en nog veel meer.

Op deze pagina leest u alles over sublimatie >
Bekijk hier alle sublimatie printers >

Transfer op hout met een Led Laserprinter

Investering vanaf € 2.500,00 (of lease v.a. €56,46 p/m)

Hout bedrukken met een lasertransfer

Een groot voordeel bij deze techniek is dat de ondergrond, in dit geval het hout geen speciale coating nodig heeft. Een lasertransfer kunt u maken met een White Toner laserprinter in combinatie met lasertransferpapier. Dit transferpapier (Forever Multitrans of Forever LaserDark A+B) dient aangebracht te worden met een transferpers. Ook bij deze techniek geldt dus dat het type transferpers bepaald tot welke dikte u kunt bedrukken. Met een white toner printer bedrukt u de toner op de ondergrond. De afbeelding is hierdoor niet kras vast. U zou dit eventueel kunnen verbeteren door het product af te lakken.

Andere mogelijkheden met een Led Laserprinter

Een Oki White toner printer kunt u ook inzetten voor het bedrukken van vele andere producten zonder coating en voor het bedrukken van textiel.

Lees hier alles over white toner printers >
Bekijk hier alle White toner printers >

Sticker op hout met een snijplotter of Eco-Solvent printer

Hout bedrukken met een snijplotter of ECO-Solvent printer

Wanneer uw houten product vlak en glad van structuur is, kunt u deze bedrukken met behulp van een sticker.

Enkele kleuren met een snijplotter

Investering vanaf € 500,00

Bij een tekst, logo of simpele afbeeldingen die bestaat uit een aantal enkele kleuren, kunt u gebruik maken van een snijplotter met een zelfklevende stickerfolie.

Full colour met een Eco-Solvent printer

Investering vanaf € 4990,00 (Of lease v.a. € 124,35 p/m)

Voor een full colour sticker gebruikt u een Eco-Solvent printer om een mooie duurzame sticker te maken. Ook bij deze oplossing is de applicatie niet geheel kras vast en is de folie voelbaar en zichtbaar op de ondergrond. Het is eventueel wel mogelijk om het product af te lakken of te lamineren voor een betere bescherming.

Bekijk alle snijplotters >
Bekijk alle Eco-Solvent printers >

De combinatie met een lasergraveermachine

Hout snijden en printen met laser

De mogelijkheden voor het bedrukken van hout worden nog veel groter wanneer u een van bovenstaande technieken combineert met een lasergraveermachine.

Een lasersnijder kan perfect ingezet worden voor het snijden van hout waardoor u niet vast zit aan vaste vormen. Zo kunt u uw eigen producten vormgeven of zelfs een volledig bouwpakket maken, die vervolgens bedrukt kan worden met één van de bovenstaande technieken. In de video hieronder ziet u hoe het lasersnijden gecombineerd wordt met sublimatie om een persoonlijk foto cadeau te maken.Naast het snijden kunt u een lasergraveermachine ook gebruiken om prachtige patronen, logo's en teksten in hout te graveren.

Lees meer over het lasersnijden en lasergraveren van hout >
Bekijk de lasergraveermachines in de webshop >

Demonstratie of extra informatie?

U bent van harte welkom in onze showroom voor een demonstratie op de verschillende machines bedrukken van hout. Maak direct een afspraak of kom in contact met een van onze experts:

+31 (0) 318 502 897
[email protected]

Stuur een bericht


To Top