In dit artikel:

Hoe werkt DTF printen?
Wat zijn de mogelijkheden
Hoe is de wasbaarheid?
Wat heeft u nodig?
DTF op uw DTG printer?
Wat kost DTF?
Demo of vraag?

Maak een vrijblijvende afspraak in de showroom,
of neem contact op voor meer informatie

DTF printen is de toekomst van gepersonaliseerde textiel transfers

Wat is DTF printen en hoe werkt het?

DTF printen staat voor "Direct To Film", wat betekent dat deze grafische printer direct textieltransfers op een folie kan printen. Deze techniek heeft een aantal grote voordelen t.o.v. andere technieken zoals Zeefdruk, DTG, Laserprint of Eco-solvent. Zo hoeft u niet te pellen, kunt u de opdruk aanbrengen op allerlei verschillende textielsoort en hoeft u geen dure en tijdrovende screens te maken waardoor kleine- en zelfs micro-oplages al rendabel zijn.

Kortom, DTF printen is snel, veelzijdig, efficiënt en zeer arbeidsextensief.

 • Full colour textieltransfers
 • Hoge wasbaarheid
 • Dun en zacht
 • Katoen, polyester en meer
 • Goede stretch
 • Zonder snijden
 • Zonder snijlijnen
 • Zonder pellen
 • Zonder transferfolie
 • Zonder minimale oplages

In dit artikel:

Hoe werkt DTF printen?

DTF printen is een relatief simpel en gebruiksvriendelijk proces dat gemakkelijk uit te voeren is door één enkele operator.

Hoe werkt DTF printen de complete workflow

DTF printen in 5 stappen

Kort gezegd print u uw designs op een transparante PET-folie met een speciale DTF printer. De RIP Software zorgt ervoor dat de designs in spiegelbeeld worden geprint en de print wordt afgedekt met een witte laag inkt. Vervolgens wordt een speciale lijmpoeder met een schudmachine over de witte inkt verdeeld. Deze DTF poeder blijft alleen zitten op de plekken waar ook daadwerkelijk is geprint. Vervolgens gaat de gepoederde transfer door de DTF heater (of onder de transferpers). Dit zorgt ervoor dat de poeder smelt en klaar is om aangebracht te worden op textiel. De transfer is nu klaar en kan met een transferpers worden aangebracht op allerlei materialen zoals katoen, spijkerstof, polyester, leder en zelfs karton.

Wat zijn de mogelijkheden met een DTF printer?

Mogelijkheden DTF printers op katoen, polyester en meer

De mogelijkheden met DTF printers zijn zeer veelzijdig. Dit is ook de reden dat deze techniek zo ontzettend populair aan het worden is. Gebruikt een DTF printer bijvoorbeeld op:

 • Katoen
 • Polyester
 • Nylon
 • Leer
 • Viscose
 • Denim (spijkerstof)
 • En meer

Daarnaast is deze techniek ideaal voor veel verschillende toepassingen zoals:

 • Fashion
 • Sportkleding
 • Werkkleding
 • Tassen
 • Petten
 • Sjaals
 • Schoenen
 • Print on demand

Hoe is de kwaliteit van DTF transfers

Wat is de wasbaarheid van DTF prints

Waarschijnlijk een van de eerste vragen die in u op is gekomen, hoe is de wasbaarheid van DTF transfers? Een DTF transfer gemaakt met onze apparatuur, inkt en lijmpoeder heeft een maximale wasbaarheid van 60 graden. Dit maakt deze techniek niet alleen geschikt voor fashion, maar ook voor sportkleding en zelfs werkkleding.

Hoe voelt een DTF transfer op de kleding?

DTF transfers zijn zeer dun en zacht. In tegenstelling tot het rubber achtige gevoel van een folie, is een DTF print erg zacht en flexibel. Qua "feel" komt een DTF print op kleding in de buurt van een normale DTG prints. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de hoeveelheid inkt en het type lijmpoeder dat wordt gebruikt.

Hoe is de stretch?

DTF transfers zijn zeer flexibel en stretchy. U kunt de kleding gemakkelijk uit elkaar trekken zonder dat de opdruk gaat scheuren.

DTF stretch transfer
Een ander groot voordeel van direct to film is de mogelijkheid om losse transfers te leveren aan uw klanten. U print de transfers en de klant brengt de transfer aan op de kleding.

Wat heeft u nodig voor het produceren van DTF transfers

Er zijn meerdere technieken voor het produceren van DTF transfers. Zo kunt u met een dedicated DTF systeem werken, of uw DTG printer gebruiken voor het printen van de DTF transfers.

Dedicated DTF systemen

Met een dedicated DTF systeem doelen wij op een systeem dat speciaal is ontwikkeld voor het DTF proces. Deze systemen worden meestal gecombineerd met een DTF poeder shaker die zowel de poeder egaal over de print verdeeld als de transfer direct klaar maakt om op textiel aan te brengen.

U heeft het volgende nodig:

Mutoh STS DTF printer 60 cm

DTF prints maken met een DTG printer

U kunt uw DTG printer direct gebruiken voor het produceren van DTF transfers. Het is dan wel van belang dat uw DTG rip de witte laag bovenop de print aan kan brengen i.p.v. onderop. De krachtigste DTG/DTF rip op de markt is de Cadlink Digtal Factory Apparel software. Met deze software maakt u in een handomdraai zowel optimale DTG als DTF prints. Vervolgens doorloopt u dezelfde stappen als hiervoor beschreven bij de complete direct to film oplossingen.

Epson F3000 DTG printer voor DTF gebruik

Wat kost een DTF printer

Voor het produceren van DTF transfers is een 60 cm roll to roll DTF systeem de meest gangbare keuze. Voor een dergelijk systeem (printer, shaker en heater) moet u denken aan een investering van ongeveer € 20.000,-. We hebben het hier niet over een omgebouwd Chinees toestel zoals de meeste aanbieders in de markt, maar een betrouwbare westerse oplossing.

Heeft u al een DTG printer, dan kunt u al zeer laagdrempelig met DTF aan de slag. U heeft dan alleen de poeder en de PET film nodig om te starten (en een DTF RIP als u deze optie nog niet heeft). We raden wel aan een poederschudmachine te gebruiken om de manuele handelingen te beperken.

Het eerste betaalbare westerse DTF systeem

Samen met topfabrikant MUTOH EMEA en STS lanceren wij de eerste westerse DTF printer tegen een aantrekkelijke prijs. Mutoh is al decennialang een van de grootste spelers op het gebied van groot formaat Eco-solvent, UV en sublimatie printers. Deze machines staan bekend als zeer onderhoudsvriendelijk en betrouwbaar. Deze belangrijke eigenschappen zien we nu ook weer terug bij deze 8 kanaals DTF oplossing. In combinatie met DTF inkten van STS bent u met deze oplossing verzekerd van een soepel en zorgeloos productieproces.

Kort gezegd: uw operator drukt op print, en de machine zorgt voor een kant-en-klare textieltransfer. De hele dag lang, iedere dag opnieuw.

Demonstratie of extra informatie?

Bent u voor uw bedrijf op zoek naar een Transfer-oplossing? Dan bent u van harte welkom in onze showroom voor een demonstratie. Maak direct een afspraak of kom in contact met een van onze experts:

Bel naar +31 (0) 318 502 897
Stuur een email naar info@signseen.nl
Stuur een bericht via het formulier op de website >

To Top