Digitale Printmedia voor het maken van stickers met een Eco-Solvent printer.

Welke folie heb ik nodig en wat zijn de verschillen?


Digitale printmedia voor het maken van stickers met uw eco-solvent printers


Stel u gaat full colour stickers met uw Eco-Solvent printer maken. Bijvoorbeeld voor op uw bedrijfsauto, product label, of als muurdecoratie. Welk type stickerfolie (digitale printmedia) heeft u dan nodig? In dit artikel laten we precies zien welke folie u het beste kunt gebruiken voor uw full colour stickers!

 • Auto bestickering
 • Crossmotoren
 • Boten
 • Vloerstickers
 • Muurstickers
 • Tijdelijke winkelstickers
 • Consumenten producten
 • Waarschuwingsstickers
 • Reclame borden
 • Veel meer!


Demonstratie, prijs of informatie?

Wilt u graag direct antwoord op uw vragen van één van onze experts, of een afspraak maken voor een demonstratie in de showroom? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact met ons op!
Bel: +31 318 502 897 Mail: info@signseen.nl

Bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00
In dit artikel:

Verschillende printmedia voor Eco-Solvent printer

Er zijn vele verschillende digitale printmaterialen voor Eco-Solvent printers. Zo kan er bijvoorbeeld onderscheidt gemaakt worden tussen monomere en polymere folies, kleefkracht, en duurzaamheid.

Het verschil tussen monomeer en polymeer

Vaak wordt er in termen van monomeer of polymeer gesproken als het over zelfklevend printbare stickerfolie gaat. Wanneer kies je nou voor een monomeer printmedia en wanneer kies je nou een polymeer printmedia? Het verschil zit hem voornamelijk in de grondstoffen die gebruikt worden en de manier van produceren.

Beide folies worden gewalst en geproduceerd tot de gewenste dikte. Een polymere folie wordt langer gewalst waardoor deze vaak dunner is en ook rekbaarder wordt. Een monomere printmedia wordt vaak gebruikt voor vlakke ondergronden en een polymeer printmedia is ook geschikt voor licht gebogen ondergronden.

Daarnaast zit er ook een verschil in levensduur van de folies. Een monomeer printmedia wordt voornamelijk voor korte termijn toepassingen ingezet en een polymere printmedia voor lange termijn toepassingen. Echter, kan een monomeer high tack folie met het juiste laminaat ook perfect worden gebruik voor ruige omstandigheden.

Als u hierin uw keuze heeft gemaakt is het belangrijk om te kijken op welke ondergrond de folie geplakt gaat worden en wat de gewenste kleefkracht is.

Monomeer printmedia


Digitale printmedia voor het maken van stickers met uw eco-solvent printers


Hierboven heeft u al het verschil tussen monomeer en polymeer kunnen lezen. Een monomere printfolie is dus kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf en minder rekbaar. Deze folie wordt dan ook voornamelijk gebruikt voor vlakke ondergronden en kort termijn tot middel lang termijn toepassingen (1 tot 4 jaar)

Bekijk hieronder het verschil tussen de monomeer printmedia uitgesplitst op kleefkracht.

Statisch hechtende printmedia

Een statisch hechtende printmedia bevat geen lijm maar een elektrostatische laag wat perfect gebruikt kan worden voor tijdelijke belettering op bijvoorbeeld een raam, metaal of plastic. De statisch hechtende Poliprint 150 kan gemakkelijk worden aangebracht en ook weer gemakkelijk worden verwijderd zonder lijmresten.

Removable printmedia

Toch werken met een lijmlaag, maar met één die gemakkelijk te verwijderen is. Werk dan met een removable printmedia. De tijdelijke Poliprint 835 is geschikt voor kort termijn toepassingen.

Permanente lijmlaag

Een monomeer printfolie met een permanente lijmlaag is uitermate geschikt voor korte of middellang termijn toepassingen op vlakke ondergronden. Deze folie kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Voor deze toepassing kunt u werken met de Poliprint 800 series serie of de Metamark MD3.

Hightack permanente lijmlaag

Stickers maken die blootgesteld worden aan ruige omstandigheden zoals het maken van motorcross stickers, quadstickers of stickers voor op fietsen heeft een folie nodig met een high tack permanente lijmlaag. Hiervoor gebruikt u de Isee2 Strongtack in combinatie met het Isee2 ExtremeGuard laminaat. Alleen geschikt voor snijplotters die een dikte van 250 of 300 micron kunnen snijden.

Polymeer printmedia


Digitale printmedia polymere


Een polymere printmedia heeft een hogere levensduur dan een monomeer printvinyl en kan hierdoor perfect gebruikt worden voor middel- tot langetermijn toepassingen voor zowel binnen als buitengebruik. De folie bevat wat meer rek, waardoor deze zowel op vlakke als licht gebogen ondergronden gebruikt kan worden.

De polymere printmedia zijn verkrijgbaar met verschillende kleefkrachten, hierover meer:

Removable high tack

Op zoek naar een printbare folie met een hoge kleefkracht en die toch gemakkelijk te verwijderen is. Maak dan gebruik van de removable high tack folie. De Strongtouch Supreme kunt u gebruiken voor oneven ondergronden en de Strongtouch is bijvoorbeeld ideaal voor het maken van tijdelijke vloerstickers.

Permanente folies

Voor middel- tot langtermijn toepassingen kan een polymeer printfolie met permanente lijmlaag gebruikt worden. Deze folies kunt u toepassen op vlakke en licht gebogen ondergronden. Hiervoor kunt u kiezen uit de Poliprint 1000 of de Metamark MD5 serie.

Permanente high tack folie

Voor moeilijk te hechten oppervlakken zoals constructie- en landbouwmachines, containermarkering, marine en transport applicatie is een permanente high tack lijmlaag benodigd. In dit geval kunt u gebruik maken van de Isee2 Forcetack serie.

Speciale printmedia


Digitale printmedia brushed effect


Een extra gave fullcolour sticker maken Is mogelijk met de specialties printmedia. Houd hierbij wel rekening mee dat deze folies andere pigmenten bevatten en daardoor vaak een kortere levensduur hebben. De meest voorkomende specialties bekijkt u hieronder:

Bekijk de folies
 • Zandstraal effect folie
 • Stickerfolie giltter
 • Mosaic effect
 • Brushed folie
 • Spiegel chroomfolie
 • Fluor folie
 • Statisch hechtende folie
Overzicht: de beste stickerfolies per toepassing

Als u fullcolour stickers voor kort termijn toepassingen wilt maken kunt u gebruik maken van de Poliprint 800 en de Metamark MD3 printbare folie welke geschikt is voor vlakke ondergronden. Een folie nodig voor licht gebogen ondergronden of voor het maken van fullcolour stickers voor lang termijn, kunt u de Poliprint 1000 of de Metamark MD5 serie gebruiken.

Hieronder een aantal specifieke toepassingen:

Voor het maken van fullcolour autobelettering kunt u gebruik maken van de Poliprint 1000 of de Metamark MD5 serie. Voor extra bescherming raden wij aan om de print te lamineren.

Fullcolour motorcross stickers / quad stickers

Voor deze toepassing moet de folie echt hufterproof zijn. De Isee2 StrongTack is hier perfect voor geschikt. Hierbij is het wel mogelijk om de folie te lamineren met de Extreme guard.

Digitale printmedia cross motor quad stickers

Fullcolour vloerstickers

Maak fullcolour vloerstickers met de Isee2 StrongTouch die tot 6 maanden nog super gemakkelijk te verwijderen is. Voorzie de print van de Slipstop folie zodat er ook goed overheen gelopen kan worden, zonder uit te glijden. De Slipstop is R9 gecertificeerd en kan met de hand of met een laminator worden aangebracht.

Digitale printmedia vloer stickers

Moeilijk te hechten ondergronden

Voor moeilijk te hechten oppervlakken zoals constructie- en landbouwmachines, containermarkeringen, marine en transport applicaties raden wij aan om te werken met de Isee2 Forcetack. U krachtige folie met een permanente high tack kleefkracht.

Gevaren stickers printbaar
Bekijk een overzicht van alle printmedia in de webshop, of stel uw vraag direct één van onze printexperts!
Overzicht van alle printmedia Bel: +31 318 502 897

Bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00


UV bestendigheid / lamineren


Digitale printmedia lamineren voor bescherming tegen krassen en UV licht


De UV-bestendigheid is afhankelijk van het type inkt dat u gebruikt. Bekijk de specificaties van de inkt die u gebruikt om dit te bepalen. Klik hier om te gaan naar alle Eco-Solvent inkten.

Moet printbare sticker folie gelamineerd worden?

Als een fullcolour sticker geplakt worden op een ondergrond dat onderhevig is aan mechanische belasting, wordt er geadviseerd om de print te voorzien van een laminaat. Voor het lamineren van uw print kunt u gebruik maken van een laminator. Per soort folie wordt er aangegeven welk laminaat u het beste kunt gebruiken.

Demonstratie of extra informatie?

U bent van harte welkom in onze showroom voor een demonstratie op de graveermachines of printers voor het graveren en printen van typeplaatjes. Maak direct een afspraak of kom in contact met een van onze experts:

+31 (0) 318 502 897
info@signseen.nl

Stuur een bericht


To Top