Bezoek op afspraak, afhalen mogelijk, lees hier de meest actuele aanpassingen met betrekking tot Corona

Laserprinter vs sublimatie

Wanneer kiezen tussen een laserprinter of een sublimatie printer?


Zelf textiel bedrukken in full colour of in 1 enkele kleur


Kiezen voor een laserprinter of voor een sublimatieprinter? Beide printtechnieken hebben zo zijn voor- en nadelen. Welke printtechniek sluit het beste aan bij uw wensen? D.m.v. deze pagina hopen wij u te informeren hoe u hierin het beste uw keuze kunt maken.De grootste verschillen tussen lasertoner en sublimatie


  • > "Touch en feel" - hoe voelt de bedrukking
  • > Krasbestendigheid en duurzaamheid
  • > Kleurresultaat
  • > Mogelijkheden qua bedrukken van producten (met behandeling, zonder behandeling)
  • > Het proces


Sublimatie printer


Met een sublimatie print creëert u hoogwaardige bedrukkingen, welke in de (polyester) coating/vezel van het product/stof trekt.

Artikelen bedrukken met sublimatie

Met een sublimatie print maakt u prachtige gepersonaliseerde producten (harde substraten), die kras en slijtvast zijn, doordat de inkt in de coating trekt. Om een product te kunnen sublimeren dient het product voorzien te zijn van een polyester coating. Wij hebben diverse sublimatie producten

(zoals sublimatie mokken, sublimatie puzzels en sublimatie onderzetters) die reeds voorzien zijn van een polyester coating en dus ook gelijk bedrukt kunnen worden. Doordat alle producten een mooie witte glanzende coating hebben, krijgt u een prachtige fotokwaliteit. Mokken bedrukt met sublimatie kunnen zelfs in de vaatwasser, zonder verkleuring.

Heeft u een specifiek product dat u wilt bedrukken en dat geen polyester coating heeft? Dan is het eventueel ook mogelijk om zelf een sublimatie coating aan te brengen met de Digicoat sublimatie coating Dit is helaas niet met elk product aangezien het ook afgebakken moet worden in een oven en het tegen een temperatuur van 180 graden moeten kunnen dat u moet gebruiken om te sublimeren. Het is niet mogelijk om te sublimeren op donkere artikelen.

Textiel bedrukken met sublimatie

Om te kunnen sublimeren op het textiel, dient de stof minimaal 65% polyester te bevatten en licht gekleurd te zijn (tenzij u met sublimatie flex gaat werken). De inkt trekt in de vezel van de stof, waardoor het shirt onbeperkt wasbaar zal zijn.

Om toch op donkeren stoffen en op katoen te drukken met een sublimatie printer, kunt u gebruik maken van de sublimatie flex. U print rechtstreeks op een wit gekleurd A4 of A3 vel. Om niet het gehele witte vlak van het vel op uw shirt te krijgen, raden wij u aan om een snijplotter gebruiken die kan contour snijden. In vergelijking met de polyester stoffen, ligt de sublimatie flex wel op het shirt en is hierdoor maar wasbaar tot 40 graden.

Voordelen: fotokwaliteit, was en krasbestendig
Nadelen: enkel mogelijk op lichte polyester stoffen en artikelen (*)
(*) Door gebruik te maken van de sublimatie coating, kunt u uw eigen product voorzien van een polyester coating ( product dient wel tegen de gewenste temperatuur te kunnen)
(*) Door gebruik te maken van een sublimatie flex, kunt u ook een transfer drukken op donkere stoffen en andere stoffen zoals katoen (hierbij heeft u een snijplotter nodig om contour te snijden


> Lees meer over sublimatieLasertoner


Met een laserprinter kunt u zowel donker als lichte ondergronden gemakkelijk bedrukken. Ook heeft u nauwelijks tot geen beperkingen qua het bedrukken van welke stoffen. Zelfs leer is mogelijk…

Artikelen bedrukken met lasertoner

In vergelijking met een sublimatie printer, hoeft het product niet voorzien te zijn van een polyester coating en kan er ook op donkere ondergronden bedrukt worden. U kunt dus op diverse producten bedrukken waaronder hout, metaal en diverse andere materialen. Bij deze techniek komt de print op het artikel te liggen, waardoor deze niet slijt en krasvast zijn. Mokken die voorzien zijn van een lasertoner transfer, worden aangeraden om alleen te wassen d.m.v. handwas.

Textiel bedrukken met lasertoner

Nauwelijks tot geen beperkingen qua stoffen, doordat de transfer al met lage temperatuur kan worden opgebracht. Denk hierbij aan bijvoorbeeld katoen, polyester, nylon en leer. En dit allemaal zonder te snijden en pellen, zodat u de kleinste details kunt transfereren. Een lasertransfer komt op het shirt te liggen en is wasbaar tot 40 graden (afhankelijk van de grootte). Lees voordat u een keuze maakt goed de verschillen tussen een CMYK printer of een White toner printer.

Voordelen: nauwelijks tot geen beperkingen qua producten, donkere ondergronden ook mogelijk
Nadelen: kwetsbaarder doordat het op het product ligt

> Lees meer over Laser printersTo Top